Helårs eller lett Dungo nattpose?

Mange har spurt meg om jeg anbefaler helårs- eller lette Dungo nattposer. Det er ikke enkelt å gi et konkret svar på, jeg pleier å svare at det avhenger i stor grad av hvilket hus du bor i. Noen av de nyere husene som er bygget de senere årene har jevn temperatur hele døgnet. Eldre hus føles ofte kaldere og er mer trekkfulle enn nyere hus. I eldre hus hvor det blir skiftende temperaturer om natten, anbefaler jeg i vinter-, høst- og vårmånedene, nesten alltid en helårs pose. Selv liker jeg å sove i et kjølig rom, men foretrekker en dyne som holder meg varm. Små barn som fryser, våkner ofte gråtende og vekker andre i familien.

Noen barn er varmere enn andre og svetter mer. Du kan selv undersøke om barnet ditt har det for varmt ved å kjenne bak i nakken om det svetter mye. Føler du at barnet har det for varmt, kan du åpne den nedersre glidelåsen og slippe ut ekstra varme. Noen foreldre har sagt at de foretrekker en lett Dungo pose og heller tar på barnet en ullpysj på kaldere netter. En god løsning på hvilken pose du skal velge, kan også være å tenke over hvilken temperatur du selv liker å sove i om natten. Liker du f.eks. å sove med åpent vindu, selv i minusgrader, vil jeg anbefale en helårs Dungo pose, men har du en jevn temperatur, som ikke forskjellige så mye på soverommet, jeg anbefaler ofte en lett Dungo pose for barnet ditt.

Hvilket råd kan du som har brukt Dungo pose på barnet ditt, gi andre foreldre om valg av en Dungo posen?

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.