Norsk nattpose med dun

Endelig foreligger det en norsk nattpose med gåsedun, Dungo babypose, som er tilpasset skandinavisk klima. Dungo-posene finnes i en lett og i en helårs variant.

 

En babypose - også kalt nattpose - er en sovepose med gåsedun som er tilpasset barn fra nyfødt stadiet og opp til 2-3 års alderen. Vi har to typer Dungo-poser, en som vi kaller lett Dungo og en vi kaller helårs Dungo. Begge posene er laget av de samme rene materialer og er 100 cm lange. Den lette Dungo inneholder 90 g førsteklasses hvit gåsedun og helårs Dungo inneholder 150 g førsteklasses hvit gåsedun.

Den lette Dungo ble produsert med tanke på sommer/vår/høst- månedene, men noen hus er varmere enn andre. En lett Dungo kan derfor være den beste løsning også i vintermånedene.

Barnet sover i Dungoposen og sparker ikke av seg "dynen". Det er i dag forskjellige babyposer på markedet, de fleste posene er tynne og er fylt med polyester eller bomull. Nå foreligger det en babypose produsert for en norsk leverandør, hvor design er utarbeidet i samarbeid med norske foreldre. Denne posen er fylt med den letteste, fineste gåsedun og den er tilpasset barn fra nyfødt til 2-3 års alderen. Dungo-posen har en spesiell knappeløsningen rundt armene som gjør at posen slutter om barnet og hindrer at den glir opp over hodet eller at barnet ditt blir liggende uten "dyne" fordi det har sparket av seg.

I Skandinavia, og kanskje aller mest i Norge, er vi opptatt av at barna våre skal puste inn frisk luft. Vi liker å lufte soverommene til barna våre før de legger seg for natten, og vi liker at barna våre sover ute. Vedlagt er linken fra en inneklimaekspert. Dette er en artikkel fra 2013, men innholdet er like relevant i dag.

http://www.nrk.no/livsstil/_--senk-temperaturen-til-14-grader_-1.11250873

Valg av materialer

Under fremstillingen av Dungo har mitt fokus vært på å finne de beste og reneste produkter som glidelås, knapper, bomullsstoff og dun. Alt som inngår i Dungo babypose har sertifisering med Øko-Teks klasse I. Dungo babypose transporterer bort fuktighet gjennom den lette gåsedunen og duntette, men pustende bomullsstoffet som er brukt i fremstillingen av Dungo. 

Det innerste stoffet benyttet i Dungo babypose, nærmest barnets hud, er fremstilt i Tyskland. Det ytterste fargede stoffet er fremstilt i Polen og gåsedunen er fremstilt i Polen. Glidelåsen er fremstilt i Indonesia og knappene i Japan. 
Etter vår mening er dette markedets reneste og beste produkt som alle små barn bør sove i.