Norsk nattpose med dun

Endelig foreligger det en norsk nattpose med gåsedun, Dungo babypose, som er tilpasset skandinavisk klima. Dungo-posene finnes i en lett, en medium og i en varm variant.

En babypose - også kalt nattpose - er en sovepose med gåsedun som er tilpasset barn fra nyfødt stadiet og opp til 2-3 års alder. Vi har tre typer Dungo-poser, en som vi kaller lett Dungo, en vi kaller medium Dungo og en vi kaller varm Dungo. Begge posene er laget av de samme rene materialer og er 100 cm lange. Den lette Dungo posen inneholder 90 g, 100% førsteklasses hvit gåsedun, medium Dungo har 6 kanaler og 95 g 100% førsteklasses hvit gåsedun og den varme Dungo inneholder 130 g 100 % hvit førsteklasses gåsedun.

Den lette Dungo ble produsert med tanke på sommer/vår/høst- månedene, men noen hus er varmere enn andre. En lett Dungo kan derfor være den beste løsningen også i vintermånedene. Medium Dungo pose passer både om sommeren og om vinteren, avhenger av hvilken temperatur du har på soverummet.

Barnet sover i Dungoposen og sparker ikke av seg "dynen". Det er i dag forskjellige babyposer på markedet, de fleste posene er tynne og er fylt med polyester eller bomull. Nå foreligger det en babypose produsert for norsk leverandør, hvor design er utviklet i samarbeid med norske foreldre. Denne posen er fylt med letteste, fineste gåsedun og den er tilpasset barn fra nyfødt til 2-3 års alder. Dungo posen har en spesiell knappeløsningen rundt armene som gjør at de slutter om barnet og hindrer at den glir opp over hodet eller at barnet ditt blir liggende uten "dyne" fordi det har sparket av seg.

I Skandinavia, og kanskje aller mest i Norge, er vi opptatt av at barna våre skal puste inn frisk luft. Vi liker å lufte soverommene før barna legger seg for natten og vi liker at barna våre sover ute. På kalde norske soverom og i norske hytter passer en varm Dungo, i soverom med mer varme passer en medium Dungo pose eller en lett Dungo pose.

Vedlagt er linken fra en inneklimaekspert. Dette er en artikkel fra 2013, men innholdet er like relevant i dag.

http://www.nrk.no/livsstil/_--senk-temperaturen-til-14-grader_-1.11250873

Valg av materialer

Under fremstillingen av Dungo har mitt fokus vært på å finne de beste og reneste produkter som glidelås, knapper, bomullsstoff og dun. A lt som inngår i Dungo babypose har sertifisering med Øko-Teks klasse I. Dungo babypose transporterer bort fuktighet gjennom den lette gåsedunen og duntette, men pustende bomullsstoffet som er brukt i fremstillingen av Dungo.

Det innerste stoffet benyttet i Dungo babypose, nærmest barnets hud, er fremstilt i Tyskland. Det ytterste fargede stoffet er fremstilt i Polen og gåsedunen er fremstilt i Polen. Glidelåsen er fremstilt i Indonesia og knappene i Japan.
Etter vår mening er dette markedets reneste og beste produkt som alle små barn bør sove i.