På kjølige netter er en babypose med dun et godt alternativ

Nå når kulda sitter i huset og det er kaldt om natten, er det mange foreldre som er oppe flere ganger om natten for å bre over barna sine.

Det er vanlig at barn helt ned i 3-4 måneders alderen sparker av seg og blir liggende uten dyne. 

Da mine barn var små, sparket de av seg dynene, ble kalde og begynte å gråte. For å unngå dette, tok jeg selv mange nattlige runder hvor jeg bredde over barna, slik at de ikke skulle våkne ordentlig og få avbrutt nattesøvnen for seg selv og for resten av familien. 

I Norge er vi vandt til å kjøpe dyner til nyfødte barn og når barnet sparker av seg dynen er det mange som i tillegg velger å kle barnet i en ullpysj. 

En alternativ tankemåte er å velge en babypose eller nattpose fylt med dun. Hvis du velger en slik løsning vet du at barnet holder seg varmt og beholder "dynen" på og du behøver ikke bruke ullpysj. Det gjør at du selv kan slappe bedre av og kanskje få bedre nattesøvn.

Mange foreldre som bruker slike poser til sitt barn har uttrykt at de tror barnet forstår at det er sovetid når det blir lagt i babyposen og at det blir roligere fordi posen slutter om barnet.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.