Om selskapet

Ideen til å produsere en babypose eller nattpose med dun kom først da jeg fikk barnebarn.

Åse Bugge - Dungo Babyposer

Jeg heter Åse, har tre barn og fire barnebarn og er utdannet fysioterapeut. Jeg har arbeidet med barn på sykehus og skoler i mange år. De siste 20 årene har jeg jobbet på Barneklinikken på Rikshospitalet. Jeg har alltid likt å arbeide med barn; smenneskebarn har alltid fascinert meg. 

Mine 3 barn var tette i alder siden jeg fikk tvillinger andre gang. Hver natt sparket barna av seg dynene sine mens de sov og jeg husker min nattevandring fra seng til seng for å bre over barna. Da jeg fikk barnebarn så jeg at mine barn gjentok det samme mønsteret. De stod opp fordi de var bekymret for at barna hadde sparket av seg og ble liggende uten dyne og ble kalde i løpet av natten.

Mine barnebarn var min inspirasjon

Da jeg gikk av med pensjon i juli 2012 hadde jeg fått ideen at jeg burde produsere en babysovepose med dun. Babyposen skulle brukes i barnets seng og sitte godt på barnet, slik at det ikke ble liggende uten dyne i løpet av natten og heller ikke få dynen over hodet. Jeg ville også lage en babypose som kunne brukes fra nyfødtstadiet til to-treårsalderen. 

Resultatet ble Dungo babypose som nå er et registrert varemerke.

Hvorfor Dungo babypose? 


Dungo logo
Ved å benytte en babypose med dun holder
barnet seg varmt hele natten. Jeg håper at dette vil gjøre at alle foreldre da får mulighet til å slappe bedre av og ha bedre netter. 

Bakgrunn fra helsevesenet 
På grunn av min bakgrunn fra helsevesenet satte jeg en del høye krav til den babyposen jeg ønsket å få produsert. Produktene som skulle benyttes måtte bli fremstilt av rene, sertifiserte materialer.  
Dunen måtte være ren og lett. Jeg valgte den beste dun tilgjengelig,   100 % gåsedun.

Gåsedun, klasse I - 100 % 

Bomullsmaterialene måtte være Øko-Teks, standard 100, klasse 1, som resten av innholdet i babyposen. Øko-Teks sertifisering betyr at det ikke er funnet skadelige stoffer i materialene som er benyttet i fremstilling av babyposen.

Flere tosidige glidelåser ble testet ut innen jeg fant den høye kvaliteten jeg ønsket. Kvaliteten på knappene måtte prøves og testes flere ganger før jeg fant den beste kvalitet. Disse knappene og glidelåsene er nå i bruk i babyposen.

Øko-Teks, klasse I

Det tok tid å finne en produsent, som kunne møte de kvalitetskrav jeg satte til et produkt. En fabrikk i Polen, utenfor Krakow, innfridde mine krav. Her håndlages babyposen under streng kvalitetskontroll. 

Materialer som inngår i Dungo babypose "Opprinnelsesland"

  • Stoffet benyttet inne i posen, nærmest barnet, er fremstilt i Tyskland. 
  • Det ytterste fargede stoffet, er fremstilt i Polen.
  • Gåsedunen er fra Polen
  • Glidelåsen er fremstilt i Indonesia 
  • Knappene fremstilt i Japan