Vask og vedlikehold

Vask og tørking av Dungo

Bruk ullvaskemiddel uten enzymer, bruk ca.1/3 av normal dosering og bruk alltid et skånsomt vaskeprogram. Ved første vask av Dungo posen anbefales det å vaske posen på maks 40 grader. Posen ser ut til å holde seg bedre hvis du vasker Dungo posen alene uten andre plagg i maskinen. Babyposen er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, NAAF og kan vaskes skånsomt på 60 0 C i vaskemaskinen. Skyllemiddel anbefales ikke. Tørkes på lav temperatur i tørketrommel, med 2-3 tennisballer. 

Gjenta flere ganger til all dun er tørr og luftig. Ikke tørk/plasser i direkte sollys. Dunen er veldig lett, og etter vask kan det føles som om den samler seg. All dun som vaskes ofte og med sterkere vaskemidler, kan miste sin spenst og fylde og bli hard og klumpete. Etter tørking i tørketrommel blir dunen luftig som før vask. De naturlige bomullsstoffene som er benyttet i Dungo posen, er behandlet så lite som mulig under fremstilling og kan bevirke at at posen krymper noe.                                      

Bruk av Dungo

Åpne glidelåsen og heng Dungo babypose over sengen til lufting etter bruk. Ikke bank, støvsug eller kjemisk rens Dungo. Foreldre har informert meg at isteden for å vaske Dungo posen, bruker de ofte en våt svamp på innsiden av Dungo posen, før de henger den over sprinkelsengen til tørk. De kan derfor vente lenger mellom hver vask.

Innhold i helårs Dungo babyposen er 150 g førsteklasses hvit gåsedun 100 %, EN12934. Lett Dungo har 90 g førsteklasses hvit gåsedun 100 %.

Trekk: 100 % bomull, Øko-Teks, klasse 1. 

Norsk design for skandinavisk klima.