Standard 100 cm Dungo nattpose eller lang Dungo pose 130 cm - helårs eller lettere

Forskjellige Dungo poser i høst og vintermånedene 
Når du skal velge Dungo pose, helårspose eller en lett, bør du tenke på hvordan dere liker å ha det på soverommet. Noen sover i kalde rom med vinduet åpent, mens andre sover med varme på. Noen hus er kaldere enn andre, leiligheter er ofte varmere enn hus.  Jo eldre husene er, jo mer trekkfulle kan de oppleves. Så det er ikke like lett å anbefale hvilken pose man bør velge. 

Med egne barnebarn har jeg benyttet helårspose med ullpysj under på kalde netter uten at det har vært for varmt for barnebarnet. Noen foreldre har fortalt meg at deres hus/leilighet er så varme at en lett pose er varm nok for babyen hele året.

Dungo posen er en trygg start for små barn, den er anbefalt av Norges Astma og Allergi forbund, NAAF, og kan vaskes på 60 grader, men vi tror den holder seg penere når den vaskes i maskinen på 40 grader, uten andre plagg. Vi anbefaler å bruke et ullvaskemiddel, f.eks. Milo, hvor mengden bør være 1/3 av mengden anbefalt av produsenten og benytte tørketrommelen til all dun er helt tørr.

Barn er forskjellige i utvikling og noen barn kan bruke Dungo posen på 100 cm til de er 3 år, mens andre har vokst ut av posen når de er rundt 2 år. Etter mange foreldres ønsker har vi tatt lang Dungo pose, 130 cm., inn i vårt vanlige sortiment, både standard og lett.  Disse bestilles under andre bestillinger på Dungos nettside.
Mange foreldre våkner om natten for å undersøke om barnet har sparket av seg dynen. Barn som har sparket av seg dynen, begynner ofte å gråte fordi de fryser og vekker da andre i  familien. Med Dungo posen beholder barnet "dynen" på hele natten.
Jeg ønsker alle småbarnsforeldre en god Dungo høst og vinter med rolige netter.
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.