På kjølige netter er en babypose med dun et godt alternativ

Nå når kulda sitter i huset og det er kaldt om natten, er det mange foreldre som er oppe flere ganger om natten for å bre over barna sine. Det er vanlig at barn helt ned i 3-4 måneders alderen sparker av seg og blir liggende uten dyne. 

Da mine barn var små, sparket de av seg dynene, ble kalde og begynte å gråte. For å unngå dette, tok jeg selv mange nattlige runder hvor jeg bredde over barna mine, slik at de ikke skulle våkne ordentlig, få avbrutt nattesøvn for seg selv og for resten av familien. 

I Norge er vi vandt til å kjøpe dyner til nyfødte barn og når barna sparke dynen av seg, er det mange som velger å kle barnet i en ullpysj. 

En alternativ tankemåte er å velge en babypose eller nattpose fylt med dun. Hvis du velger en slik løsning vet du at barnet holder seg varmt og beholder "dynen" på. Mange foreldre som bruker slike poser til sitt barn har gitt uttrykk for at de tror barnet forstår at det er sovetid så snart de får babyposen på og at de blir roligere fordi posen slutter om barnet.